Succesvolle 32e editie Havenfestival Alblasserdam: Een week vol hoogtepunten

Nieuws

Het bestuur van het Havenfestival Alblasserdam kijkt met een heel tevreden gevoel terug op de 32e editie die van maandag 16 t/m zaterdag 21 september 2024 plaatsvond. Vooral dankzij de vele positieve reacties van bezoekers, deelnemers, sponsoren en andere ondersteunende partijen op het gevarieerde festivalprogramma, waar iedereen een week lang van kon genieten in het heerlijke nazomerweer.

 

Maandagavond kende direct een goede start, in een uitverkocht Landvast met het vermakelijke blijspel ‘Pap, ik ben je dochter’ door Inter Amicos. Een dag later liep een recordaantal van 1.265 deelnemers, van jong tot oud, rondjes over de Dam in de DOK11 Clubkasrun. Woensdagmiddag keken meer dan 100 kinderen in Makado naar de spannende poppenkastvoorstelling van Wim Noordegraaf. Enkele uren later gingen de mannen van Love2Train en vrouwen van Fit Everywhere naar huis met de Harry van der Zijden wisselbokaal als winnaars van het Sterkste team van Alblasserdam. Het parkeerterrein van Landvast bleef deze week niet lang leeg, want donderdagavond waren alle stoelen daar bezet tijdens de uitverkochte Buitenfilm ‘Un p’tit truc n plus’. De drukbezochte Taptoe vrijdagavond op het kunstgrasveld van CKC Kinderdijk, was traditioneel weer van bijzonder hoge kwaliteit. De Braderie op zaterdag met circa 200 kramen trok weer vele duizenden bezoekers. Die konden ook volop genieten van allerlei activiteiten, een bezoek aan de Pieter Boele, demonstraties op het bedrijventerrein, volop muziek en uitgebreide catering. De Robbert Fossen Band zorgde laat in de avond in Landvast, letterlijk en figuurlijk voor de laatste muzikale tonen van een spetterend Slotakkoord van het Havenfestival Alblasserdam. Bekijk hier een impressie van de braderiedag.

 

Het bestuur van het Havenfestival Alblasserdam bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd om samen met ons deze 32e editie tot een succes te kunnen maken.

 

Zet alvast maar in de agenda: Het 33e Havenfestival Alblasserdam vindt plaats van maandag 15 t/m zaterdag 20 september 2025. Volg ons via Instagram en Facebook. Tot dan!

© Havenfestival Alblasserdam | Website by Helemaal de bom