Over het Havenfestival.

De eerste editie van het Alblasserdamse Havenfestival werd door de winkeliersvereniging Dam/Plantageweg in 1991 georganiseerd als alternatief voor de najaarsmarkt.

Vanwege het grote succes is toen besloten om in het vervolg, de activiteiten te concentreren rond de Haven. Daardoor kan een groots evenement aangeboden worden aan de Alblasserdammers maar zeker ook aan de bewoners uit de regio.

Bekende lokale personen zoals: Herman Nieuwstraten, Karel Lucas, Rinus Eegdeman, Kees Bezemer, Meine Krop en vele anderen, waren de initiatiefnemers van het eerste uur en hebben bijgedragen tot het grote succes van het Havenfestival met in 2023 ca 25.000 bezoekers.

De middenstand, maar ook grote bedrijven kregen belangstelling in het Havenfestival en waren bereid om diverse activiteiten materieel en/of financieel te ondersteunen. Dankzij deze sponsoren kreeg het Havenfestival meer armslag en kon de afgelopen jaren een fantastisch weekprogramma aangeboden worden.

 

Ook de Alblasserdamse politiek ziet het Havenfestival als een fantastische promotie van onze mooie gemeente. Van onze burgemeester krijgen wij ieder jaar een mooie aanbevelingsbrief en krijgen alle medewerking om het festival soepel te laten verlopen.

Het programma-aanbod is dusdanig dat elke leeftijds- en interesse groep vertegenwoordigd is. Naast de overbekende braderie op zaterdag, met bekende koren uit de omgeving, werd de afgelopen jaren een toneelvoorstelling, poppenkast, clubkasrun, buitenfilm en Taptoe aangeboden. Ook biedt het Havenfestival de mogelijkheid aan bedrijven om zich te presenteren op een speciaal hiervoor beschikbare ruimte.

Als extra activiteit is in 2022 een “sterkste team” competitie georganiseerd op de parkeerplaats van Landvast. Deze nieuwe activiteit is enthousiast door de deelnemers ontvangen en zal in de toekomst een vast onderdeel blijven.

Wij zijn ervan overtuigd dat het aangeboden programma een succesvolle festivalweek garandeert en kijken met hoge verwachtingen uit naar het Havenfestival 2024 van 16 t/m 21 september.

Leer het team kennen.

SAMENSTELLING VAN HET BESTUUR

Voorzitter: Ariejanne de Koning
Secretaris: Herman Hofstede
Penningmeester: Freerk Visser
Algemeen lid: André Ruikes
Algemeen lid: Jan de Ruiter
Algemeen lid: Rob Scholtes

 

V.l.n.r. Jan, Herman, Ariejanne, Freerk, André en Rob.

© Havenfestival Alblasserdam | Website by Helemaal de bom